Reklama

Reklama

Mrtvá nevěsta Tima Burtona

  • Česko Mrtvá nevěsta (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Děj animovaného příběhu se odehrává ve viktoriánské vesnici v 19. století a sleduje příběh Viktora, mladého muže vtaženého do podsvětí, kde je oženěn s tajemnou mrtvou nevěstou. Jeho skutečná nevěsta Viktorie na něj mezitím čeká ve skutečném světě. Přestože se život v Zemi mrtvých ukáže být mnohem barvitější, než jeho striktní viktoriánská výchova, dospěje Viktor k závěru, že v tomto ani v dalších světech neexistuje nic, co by ho udrželo odloučeného od jeho skutečné lásky... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 033)

Shit 

všechny recenze uživatele

No jo no, Tim Burton prostě umí, skoro všechno co natočí je pecka a tohle neni výjimka. Burton si rozpomenul na svojí vánoční noční můru a v podobným tónu natočil i mrtvou nevěstu, dokonce i hudba byla v některých scénách podobná, ale jinak je příběh úplně jinej, ale zase naprosoto skvělej a typicky burtonovská aimace, ukazuje že animace nemusí být neodlišitelná od živých herců, aby byla dokonalá, takovéhle pojetí se mi moc líbilo, všechny postavičky jsou tak vymodelovaný aby bylo na první pohled vidět co jsou zač a která posta je zlá a která ne. To všechno zasazený do temný atmosféry, prozářený trochu morbidními písničkami a vtipy ze země mrtvých. Opravdu krásně temná pohádka, která se hned řadí k mým oblíbeným ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

70% - Jakostní víno "Tim Burton" mi normálně moc chutná, ale ročník 2005 se podle mě zrovna nevydařil... Řemeslná dokonalost Corpse Bride je zajisté fascinující, ale obsahově mě tato podívaná nechala chladného stejně, jako Karlík a továrna na čokoládu. Dělal jsem si iluze, že by zde mohlo jít o Burtonovskou variaci na Erbenovu Stvatební košili. K tomu to místy skutečně mělo blízko, ale díky odlehčování napětí skrz písničky, či gagy se mysteriózní atmosféra vytratila velmi rychle. Na tak krátkou stopáž má film zkrátka až moc tváří. Na komedii málo úsměvné, na fantasy málo propracované postavy. Hudba Dannyho Elfmana je bezva, ale tentokrát se mistr opakoval. Elfman není ani tak skladatel chytlavých témat, jako výborný "malíř zvuku" se svým osobitým stylem instrumentace. Když jsem zde ale viděl / slyšel tytéž zvukové abstraktní malby, jako v Edwardovi, či Batmanovi, docela mě to rušilo... Asi jsem neměl ty soundtracky nedávno poslouchat. Čtyři hvězdičky za vizuálně překrásný animák typu "jedním uchem tam, druhým ven", a nejedno vypadlé oko zůstane suché. ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

V přímém porovnání s Nightmare Before Christmas se mi Corpse Bride líbila o něco víc, a to patrně z důvodu výběru zpracovávané látky. Mrtvolky mám raději než bubáky a opravdu mnohem víc než Vánoce. Líbilo se mi, že Mrtvá nevěsta zdaleka nebyla tak uspěchaná, byla spíše odpočinkovou záležitostí, kdežto Noční můra mě znervózňovala v tom negativním slova smyslu. Hudba je v Corspe Bride o něco méně nabušená a především děsivým způsobem recyklační, ale přesto velmi dobrá, taková, heh, intimnější. Po vizuální stránce je to úplně to samé, jen mnohem více digitální, je to klad? Děj samotný je jednoduchý...a až do teď nejsem schopen rozhodnout zda i zajímavý nebo úplně obyčejný. Totiž to jediné, co ho ozvláštňuje, jsou mrtvoly, jinak je to ten nejtypičtější milostný trojúhelník (později čtyřúhelník) viděný tisíckrát. Avšak kontrast mezi "mrtvými živými" a "živými mrtvými" stál za to. Zároveň ale trochu škoda konce, v mé fantasii jsem si vysnil kapku lepší... ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Pořád a pořád je to ta samá věc, která mě uchvacuje na všech Timových filmech - přenádherná temně poetická krása a vizuální představivost, se kterou se každý jeho snímek stává klenotem. Nic podobného se jinde nevidí. Nadto výborný scénář, jemný (místy černý) humor, skvělé výkony animovaných postaviček a hudba Dannyho Elfmana. Tímto filmem si u mě Tim zajistil místo v mé režisérské top five. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: John August, Pamela Pettler, Caroline Thompson .. Úchvatné dílo. Formální stránce opravdu nelze nic vytknout. Vedle výtečně zvládnuté loutkové animace zaujme špičková kamera s mnoha krásnými nájezdy, kroužením, apod. nebo hra se světly a stíny. Neméně fascinující je hudební doprovod od mistra Danny Elfman, kdy zejména klavírní party mně dostávaly do stavu posmrtné blaženosti. Nastínění zápletky je věřím, každému známé a do hlubšího rozboru se tedy pouštět nebudu. Nechci nikoho připravit o příjemný zážitek, jenž je okořeněn, pro režiséra, typický morbidním, černým, záhrobním humorem, neobvyklým střetem dvou rozdílných světů a spoustou trefných narážek nejen do svazku manželského.. Animák, kterému velké plátno sluší stejně jako kostlivé nevěstě svatební závoj a bude dle mne horkým želízkem v nadcházejícím Oscarovém klání. Tim Burtons Corpse Bride je, stejně jako předešlý počin z mistrovy dílny, dokonalá! Hluboce smekám! ()

Galerie (83)

Zajímavosti (37)

  • Loutky byly vyrobeny z ocelové konstrukce, kterou tvůrci pokryli silikonem. (imro)
  • Předlohou pro loutku červa, který žije uvnitř hlavy mrtvé nevěsty, byl Peter Lorre. Tim Burton prý od začátku zamýšlel, aby měl červ jeho vzhled i hlas. (akisha)
  • Slovo „Hopscotch“, které vrátí Emily a Viktora do Země mrtvých, je v angličtině výraz pro dětskou hru, v Česku známou jako „Skákání panáka“. Také se ale dá přeložit jako „Nebe, peklo, ráj“, což je název jiné dětské hry. (LindaKola)

Související novinky

Del Toro natočí vysněného Pinocchia

Del Toro natočí vysněného Pinocchia

22.10.2018

Oscarový režisér Guillermo del Toro (Tvář vody, Purpurový vrch) si zdá se konečně splní svůj dlouholetý sen a natočí stop-motion animovanou verzi Pinocchia. Domov mu přitom neposkytne nikdo jiný než… (více)

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama